Een diepvriezer dient één tot twee keer per jaar te worden ontdooid. Zet de vriezer uit, haal alle inhoud eruit en zet enkele kommen met water op de kook. Plaats de kommen op onderzetters in de diepvriezer, dicht bij de ijslaag. Sluit de deur en verwarm het water elke 10 à 15 minuten opnieuw. Verzamel regelmatig het dooiwater en ijs met een dweil. Wil je het ontdooiproces versnellen, dan kun je voorzichtig het ijs wegkrabben met een ijskrabber.
Droog de binnenkant van de vriezer grondig af, zet de vriezer weer aan en sluit de deuren. Laat hem 10 à 15 minuten draaien voordat je het voedsel opnieuw in de vriezer plaatst. Nadat de diepvriezer is ontdooid, kun je de binnenkant eventueel inwrijven met een dun laagje vaseline. Dit zorgt ervoor dat het ijs zich minder snel hecht, zodat het bij de volgende ontdooiing gemakkelijker loskomt.
Veel moderne diepvriezers zijn uitgerust met een no-frostsysteem. Dankzij een ventilator die de lucht in circulatie brengt, blijft de temperatuur overal constant, wat zorgt voor een snelle en gelijkmatige invriestemperatuur. Dit voorkomt de vorming van ijs en rijp, waardoor het ontdooien niet meer nodig is.
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Showrooms
Hoogstraatsebaan 84
2390 Malle
T 03 312 45 62
Mechelbaan 612
2580 Putte
T 015 79 91 07
Openingsuren showrooms
Ma-vrij: 09:00-12:00 & 13:00-17:00
Za: 10:00-12:00 & 13:00-17:00
Zondag & feestdagen gesloten
Atelier
Energieweg 9
2390 Malle
Openingsuren atelier
Ma-do: 08:00-12:00 & 13:00-17:00
Vrij: 08:00-12:00 & 13:00-15:00
Za, zo en feestdagen gesloten
Copyright 2024 © Krijnen bv | BTW: BE0416.782.769 | Hoogstraatsebaan 84 – 2390 Malle | T 03 312 45 62
Disclaimer – Cookiebeleid – Privacyverklaring – Algemene voorwaarden