Graniet

Dagelijks onderhoud: Neem het werkblad dagelijks af met een vochtige doek en eventueel een zacht (PH-neutraal) schoonmaakmiddel of afwasproduct.

Periodiek onderhoud: Voor een intensievere schoonmaak kan u eventueel gebruik maken van een zacht schuurmiddel (eerst te proberen op een onopvallende plaats) zoals bv. cif cream en warm water. (NIET ONVERDUND gebruiken om krassen te vermijden en de antivlek-laag niet te beschadigen)

Om de eigenschappen van het antivlekmiddel te behouden, raden wij aan om periodiek (+/- 3 maanden) en na volledige schoonmaak uw werkblad in te wrijven met het ‘tripple effect-middel”

Blauwe Hardsteen, Marmer en Kalksteen

Dagelijks onderhoud: Neem het werkblad dagelijks af met een vochtige doek en eventueel een zacht (PH-neutraal) schoonmaakmiddel of afwasproduct. Door de zachtere structuur van de steen wordt een zacht schuurmiddel als cif cream AFGERADEN.

Composiet

De donkere composiet werkbladen in een matte afwerking zijn gevoeliger voor vlekken en dus onderhoudsintensiever dan de lichte kleuren. De gepolijste oppervlakken vragen nagenoeg geen onderhoud.

Dagelijks onderhoud: Neem het werkblad dagelijks af met een vochtige doek en eventueel een zacht (PH-neutraal) schoonmaakmiddel of afwasproduct.

Periodiek onderhoud: Voor een intensievere schoonmaak kan u eventueel gebruik maken van een zacht schuurmiddel zoals bv Cif cream en warm water. U mag hierbij gebruik maken van een nylon schuurspons onder beperkte druk en in cirkelvormige bewegingen. Goed naspoelen met water.

Opgelet met direct hittecontact op het werkblad!!

Solid Surface (Kerrock/Corian) werkbladen en spoelbakken

Er wordt aangeraden om vuil en vlekken steeds onmiddellijk te verwijderen. Dagelijks onderhoud kan met een vochtige doek en de gebruikelijke, zachte schoonmaakmiddelen (bv. Dreft). Nadien het werkblad steeds goed droog vegen.

Kalkvlekken kunnen verwijderd worden met antikalk producten of schoonmaakazijn. Na gebruik steeds met water naspoelen en droog vegen.

Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met een zachte schuurcrème (CIF cream) en een zacht (schuur)sponsje. Maak hierbij steeds cirkelvormige bewegingen om de oorspronkelijke glans te behouden. Om kleur- en glansverschillen te vermijden kan u best het volledige oppervlak behandelen.

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals chloor, ovenreinigers of gootsteen ontstoppers.

Resten van inkt, kleurmiddelen of markeerstiften kunnen verwijderd worden met een beetje methanol of gedenaturaliseerde alcohol. Steeds naspoelen met water en droog vegen.

Spoelbakken kunnen wekelijks grondig gereinigd worden door de spoelbak te vullen met een oplossing van huishoudelijk bleekmiddel verdund met warm (niet kokend!!) water en dit enkele uren tot een nacht laten intrekken. Nadien goed naspoelen en droog vegen.

Solid Surface en hitte: Er wordt aangeraden om warme kookpotten steeds op een onderlegger te plaatsen. Bij het afgieten van kokend water in Solid Surface spoelbakken dient u steeds koud water te laten lopen (dit is tevens aan te raden voor uw afvoerleidingen die vaak in kunststof zijn uitgevoerd).

Bij grote schade of barsten kan een getrainde vakman het werkblad herstellen.

 

 Moest u nog aanvullende vragen hebben, aarzel niet ons te contacteren.

het Krijnen Keukens team

volg ons op Facebook!